Cliënt ervaringen Osteopathie

Enkele clienten vertellen wat onze begeleiding voor hen heeft betekend.
 

Moeder vertelt over dochter

Hierbij mijn verhaal over de behandeling van mijn dochter.

Ik heb een dochter van, inmiddels 20, maar toen 18 jaar oud.
Ze had al een paar jaar last van rugklachten.
Uiteraard naar de huisarts en die verwees ons door naar een chiropractor.
Eerst waren wij nog wel enthousiast, maar dat ging snel over, toen de klachten in een veel heftiger mate terug kwamen.
Dus.. weer terug naar de huisarts. Deze schreef ons toen Cesartherapie voor.
Ook dit had niet het gewenste resultaat, waar wij zo naarstig naar op zoek waren.

Na een tijdje maar weer een bezoek aan de huisarts. De huisarts kwam met een antwoord, waar wij niet blij van werden.
Mijn dochter moest maar naar een Rugkliniek om nog enigszins wat verlichting te brengen in haar klachten. Een andere optie was er niet. Opereren was helemaal niet aan de orde, omdat ze veel te jong was. Conclusie: ze moer er maar mee leren leven !!!

Helaas bleven de klachten zich maar opstapelen. Rugpijn, buikpijn, een oneffenheid in haar bekken, zooltjes in de schoenen, enz. enz.
Ze kon op een gegeven moment haar schoenen niet eens meer aantrekken, of functioneren zoals een tiener dat normaal gesproken zou doen, omdat ze te veel last van haar rug had.

Mijn dochter rijdt paard en daar troffen wij “stalgenoten”, die ons attendeerden op de praktijk van de heer Bert Koning.
Wij hebben het verhaal van mevrouw aangehoord. Uiteraard hadden wij onze twijfels, maar wat moesten wij. Het ging zo ook niet langer en wat hadden wij te verliezen?

Ik heb een afspraak gemaakt bij Bert en wij zijn samen naar de afspraak gegaan.

Na de 3e behandeling was mijn dochter al een geheel ander kind.
Het is onvoorstelbaar, wat Bert heeft gedaan voor mijn dochter.
Ze is nu blij, vrolijk en heeft totaal geen last meer van haar rug.
Zo af en toe zegt ze nog wel een: “Hé ik voel mijn rug, oh ja die heb ik ook nog”. En dat terwijl ze voor de behandelingen elke dag het wel over haar rug had.

Ik ben ontzettend blij en tevreden, dat Bert mijn dochter zo heeft kunnen helpen en dat wij de beslissing hebben genomen om toch een afspraak destijds bij Bert te maken.

Ik zou echt mensen willen aanraden, die medisch zijn “uitgedokterd”, om eens een afspraak bij Bert Koning te maken.
U heeft niets te verliezen, maar heel veel te “winnen”. Wat is er mooier, dan wanneer uw arts heeft te kennen gegeven, dat u er maar mee moet leren leven en er dan toch een “oplossing” is voor uw probleem.

Bert, ontzettend bedankt, dat je mijn dochter zo goed hebt kunnen helpen.
Ze weet hoe ze haar houding moet “aanpassen”, om te gaan met stress en het belangrijkste: Ik hoor mijn dochter niet meer klagen over pijn en ze kan “normaal” functioneren in deze maatschappij.
Hoe heerlijk is dat als ouders??

 

Man van 29, nagenoeg geen klachten meer

“In 2014 ben ik bij Bert gekomen omdat ik al een aantal jaren met verschillende klachten rondliep. Mijn klachten bestonden onder andere uit spanning in de linkerzijde van mijn lichaam, met name in het gebied rond mijn onderrug, heup en onderbuik. Deze klachten zorgden ervoor dat ik het dagelijks leven minder goed functioneerde. Op mijn werk kon ik moeilijk een comfortabele houding aannemen achter mijn bureau, en als ik in mijn vrije tijd door de stad liep kreeg ik een zeurende pijn in mijn zij. Op een gegeven moment had ik er gewoon genoeg van. Ik vond mijn klachten niet passen bij een gezonde sportieve man van 29. 
 Voordat ik bij Bert kwam ben ik met mijn klachten bij diverse behandelaars geweest waaronder fysiotherapeuten en manueel therapeuten.

Deze behandelingen hielpen vaak wel maar binnen korte tijd kwamen mijn klachten terug. Op internet las ik iets over osteopathie en zodoende kwam ik bij Bert terecht. Bert zijn behandeling heeft ervoor gezorgd dat mijn klachten nagenoeg verdwenen zijn. Al bij de eerste behandeling maakte hij iets in mijn lichaam los waardoor er een hele hoop spanning verdween. Ik voelde me stabieler en meer in balans. Ik was verbaasd dat het kon met zo’n subtiele behandeling, er komt geen grof geweld aan te pas. Ik ging met een dikke glimlach op mijn gezicht op de fiets naar huis. Toen realiseerde ik me pas hoe lang ik met  een vervelend gevoel had rondgelopen. Na de eerste behandeling heb ik wel één dag stevige hoofdpijn gehad, een teken dat mijn hersenen iets moesten verwerken. Dit heb ik na de latere behandelingen niet meer gehad.

Dankzij de osteopathie heb ik nagenoeg geen klachten meer in het dagelijks leven. Het is in mijn geval nog wel nodig om periodiek bij Bert langs te gaan voor een behandeling. Ik merk dan wel dat mijn lichaam het sneller oppakt dan in het begin. Mijn lichaam weet de ontspanning beter te vinden. Wat ik goed vind van Bert is dat hij heel snel herkent waar bij mij de spanning zit.  Hierdoor kan hij de goede gebieden van het lichaam behandelen waardoor zijn behandeling zeer doeltreffend is. Hij legt alles wat hij doet ook goed uit. Ik sport regelmatig, en merk dat ik door de behandeling ook stabieler ben tijdens het sporten.  Erg prettig!"

 

Sportieve vader.

Na een overbelasting bij sporten ontwikkelde ik bekken/pijnklachten die niet overgingen, maar eerder verergerden. Toen ik bij Bert kwam was ik ten einde raad. Er had al een leger aan fysiotherapeuten naar mijn bekkenproblematiek gekeken, maar geen van hen had me, alle goede bedoelingen ten spijt, verder kunnen helpen. Mijn lijf was totaal verkrampt, ik was aan de bank gekluisterd en zat in de ziektewet. Al na de eerste behandeling van Bert merkte ik dat mijn lijf weer een beetje als mijn eigen lijf ging voelen, dat er weer beweging en doorbloeding op gang kwam, dat ik me weer prettig en ontspannen kon voelen. In de tijd daarna ben ik intensief behandeld door Bert en ik voel me nu weer lekker in mijn lijf. Stukje bij beetje zijn alle blokkades opgelost en ik loop, werk en fiets weer!
 

43 jarige ultraloper

'Ik ben 2-voudig nederlands kampioen op de 100 km en heb veel records verbroken en overwinningen geboekt. Ik loop nu 24 jaar hard en kom 20 jaar bij zijn praktijk. Ik heb in die tijd geleerd om geduld te hebben en mijn lichaam te leren ontspannen. Verder ben ik nooit geblesseerd omdat ik elk pijntje direct laat behandelen. Zo heb ik mijn lichaam leren kennen. Tijdens een behandeling val ik ook bijna altijd in slaap. Dat geeft aan hoe ontspannen ik ben en hoe goed Bert me in de loop der jaren heeft behandeld'.
 

37 jarige moeder van een zoon, beroep L.O.-docente

'Ik zal vertellen wat Bert mij heeft geleerd en gebracht.  Als kind had ik bij verschillende activiteiten last van mijn rug. Er werd me verteld dat hier niets aan te doen was en dat ik er maar mee moest leren leven. In totaal heb ik in m'n leven 3 keer iets gebroken: m'n voet, enkel en been. Tijdens mijn studie werd er in mijn rug een niet volgroeide wervel aangetroffen. Omdat ik hier prima mee zou moeten kunnen leven, is er indertijd niets aan gedaan. Totdat alles in mijn lijf vast ging zitten. Toen ik een pijnlijke nek had ben ik in contact met Bert gekomen. Dat is vijf jaar geleden en nu ben ik nog eens in de 6 tot 8 weken op herhaling. In die afgelopen jaren is er veel gebeurd. Mijn zere nek is niet zo maar ontstaan, maar blijkt een gevolg te zijn van jarenlang compensatiegedrag van bovengenoemde blessures. Terugkijkend is het begonnen met mijn gebroken been. Ik heb toen 3 maanden in het gips gezeten van mijn tenen tot aan mijn liezen, met daaronder nog een ‘blok’. Nadat het gips er af mocht heb ik nooit therapie gehad. Wanneer ik een rare stap of beweging maakte, reageerde mijn been alsof het nog in het gips zat.

Nu pas ben ik me bewust wat er gebeurt:  zodra mijn been wordt aangeraakt of ik een vreemde stap of beweging maak, schiet het vast, net als een ‘houten’ been. Door Bert heb ik geleerd om de spanning in mijn lijf los te laten en mijn lichaam meer ruimte te geven. Hierdoor zit ik lekkerder in mijn vel, ben ik vrij van rugklachten en kan ik me weer echt ontspannen. Ik kan nu ook veel beter voelen wat er in mijn lijf gebeurt.
In eerste instantie vond ik de aanpak van Bert een beetje vreemd, maar al snel ontdekte ik dat de aanpak hielp. Hij heeft niet alleen de klacht aangepakt, maar kijkt vooral naar de dieperliggende oorzaak en pakt dit aan. Hierdoor krijg je het gevoel in je eigen lichaam weer terug.
Een mooi voorbeeld: tijdens mijn zwangerschap is onze kleine man nog in de 37ste week vanuit stuitligging gedraaid naar een goede ligging. Er is mij toen geleerd contact te maken met de kleine. Iedere middag en avond deed ik tijdens mijn zwangerschapsverlof ontspanningsoefeningen en wist ik contact te maken met de kleine  waarna hij op een avond, vlak voor het slapen gaan, zomaar ‘omrolde’, echt geweldig! Ik heb door Bert geleerd dat je te allen tijde moet proberen in balans te blijven. In mijn geval ging het erom zoveel mogelijk compensatiegedrag tegen te gaan. Om de hervonden balans niet opnieuw kwijt te raken heb ik af en toe nog een beetje hulp nodig'.

53 jarige man, stressvol beroep met veel deadlines

'Als je felle pijnklachten krijgt bijvoorbeeld zoals ik door RSI, is je reactie vaak: “Nee hè, dit kan ik er echt niet ook nog eens bij hebben”. Je ziet de bui al hangen: een half uurtje fysio per week, wat massage – hoe moet dat de rest van de week? Haptonomie biedt dan echt uitkomst. Het haakt in op het onvoorstelbaar krachtig herstelvermogen van je lichaam als je gevoel weer een plekje krijgt. Je leert de signalen van overbelasting benutten. Ieder druppeltje tijd dat je kunt opbrengen om weer even terug te gaan naar je gevoel wordt dankbaar opgepikt door je gekwelde lichaam. Echt perfect voor als je lichaam in de stress vastgeschroefd zit'.

56 jarige vrouw, werkzaam voor een scholengemeenschap

'Enkele jaren kampte ik met ernstige rugklachten. Van fysiotherapeuten was ik gewend dat ze masseerden en/of ‘kraakten’, hetgeen vaak slechts tijdelijke verlichting bracht. Toen kwam ik in contact met Bert Koning. Bert zijn handen raakten aan, hielden vast……
In eerste instantie dacht ik dat er niets gebeurde. Ik vroeg me af waar dit toe leidde. Het was spannend. Ik maakte me er druk over in mijn hoofd. Ik wilde bedenken wat ik ermee moest. Ondertussen gebeurden er drie dingen:
1. Ik merkte dat er iets gebeurde in mijn lichaam. Er veranderde iets, er ontspande zich iets, ik ontspande mij.
2. Bert vroeg me om me op zijn handen te concentreren en ik verliet mijn hoofd. In mijn hoofd kwam rust, er kwam een zachte ruimte en ik maakte me niet meer druk.
3. Ik ontdekte dat door ´loslaten´ mijn lichaam in staat is om een betere toestand te bereiken. Ik ben meer mezelf en ik voel me goed.                                                             
Ik genoot en ik geniet nog steeds! Het is prachtig om te merken dat mijn lichaam zo´n duidelijke taal spreekt en zoveel kan. Mijn lichaam, dat ben ikzelf. Het lukt me steeds beter om in mijn lichaam te zijn. `Goed in je vel zitten` neem ik letterlijk. Op deze manier ontstaat er voor mij ruimte om te leven. Nog steeds ga ik af en toe naar Bert voor een onderhoudsdosis. Telkens maak ik weer de drie dingen mee. Ik heb gemerkt dat ik ook zonder hem tot mezelf kan komen en dat ik hem steeds minder nodig heb. 45 jaar heb ik me op een bepaalde manier opgesteld in het leven. Ik ken nu een nieuwe manier van leven en ervaar dit als een verademing. En, als mijn rug spreekt (pijn doet) dan kan ik daar echt naar luisteren en naar kijken'.

 

 

 

 

 


Aangesloten bij:
 

Copyright © 2019  |  Links   |   Uwweb website CMS